Despre mine

Numele meu este Radu Morariu. M-am născut în Constanţa, acum mai bine de 34 de ani. Locuiesc în Bucureşti şi sunt profesor de filosofie. Urmele trecerii mele tiptile printr-o şcoală de regie de teatru aproape s-au şters.

Mă întreb dacă se poate spune ceva cu sens despre mine. Nu am răspunsuri, ceea mă deosebeşte de majoritatea compatrioţilor mei. Am, în schimb, o figură rotundă, păr şaten, ochi căprui, greutate variabilă şi înălţime medie spre mică. Probabil că par mai tânăr decât sunt, atunci când nu-mi las barba să crească în voie. Micile calităţi intelectuale care mi s-au descoperit în tinereţe le-am risipit generos, cultivându-le. Visez mult, dar sper foarte puţin. Viaţa mea seamănă izbitor cu un citat din Crise de vers.

Mă preocupă politica, din perspectivă mai curând fatalistă. Îmi plac poemele lui Rilke sau Cummings, romanele lui Dostoievski, strigătele înăbuşite ale lui Kafka, autoportretele lui Rembrandt, filmele lui Tarkovski, Bergman şi von Trier. M-am îndrăgostit de Grotowski sau Bausch fără să le fi văzut spectacolele. Îmi place muzica aceea care doar se ascultă. Din când în când scriu, să nu uit; după cum veţi afla, desigur, din întâmplare.

Reclame

9 răspunsuri to “Despre mine”

 1. GAVRILACHE Says:

  Cand esti multumit de ceea ce scrii, pune textul pe blog!

 2. Hatice Says:

  un blog exceptional!

 3. Tsunemori Akane Says:

  Domnule Profesor,
  Ce naiba e cu activitatea asta? V-as baga intr-o inchisoare cu regim militar ca sa aveti o alta vedere asupra lumii. Incercati si dumneavoastra sa participati cu adevarat la batalia neincetata, sa aratati taria cum o aratau aia care visau state ideale, stiind(sau poate nu) ca perfectiuna este cea mai mare oroare si totusi sa o vizeze in speranta ca o vor atinge(si ca nu o vor atinge–->asta e problema politicii, trebuie intodeaua sa ramana o problema), iar aceasta rezolvand problemele curente care v-or genera altele, caci cetatenii ideali numai asa pot apare, daca au ce datorii neimpuse sa isi asume pentru a rezolva problemele identificate.

  Daca tratati cu atata indiferenta Raiu asta de aici, unde oamenii mor aiurea si pretutindeni gasim suferinta inutila, pai atunci unde vreti sa traiti, in falsul rai unde este numai bine si nu este rau(asta de fapt inseamna ca nu poti sti daca e bine, caci nu cunosti raul)? Pai atunci sa va dau si tema, cautati sa faceti un mecanism social ideal(nu vreau o distopie) pentru lumea de apoi, insa sa nu vina in sprijinul lumii de aici.

  ––-

  In fine, sper ca o sa intelegeti de ce lumea asta este ideala, in cazul in care inca nu ati murit( pentru Tema: MOARTEA, fiind un necunoscut stiut, adica nu stim cu certitudine ce este dupa moarte dar stim sigur ca va fi ceva, de aceea nu putem decat interpreta cum fac mai toate religiile(desi aceste religii cauta sa faca din VIRTUALUL REAL VIRTUAL un REAL), asadar veniti si dvs. cu o interpretare, adica cum v-ar place sa fie(desi nu stiti ce vreti ca adevarat).

  ____

  CACAT
  ____

  REFORMA
  ____

  GUNOI
  ____

  Blogu e naspa, fara suparare(私の世界観)(sper sa te superi).

  _______________
  Si asta ne face superiori Divinitatii, caci ea nu poate fi doar ceea ce suntem noi, ci doar TOT(inclusiv noi evident).

  Gunoaie

  ___

 4. Tsunemori Akane Says:

  Troll

 5. ScA Says:

  Nice domn’ profesor ! Keep up the good work!
  -elev ce nu ajungea la ora dar a dat la filo :))

 6. Emilia-Georgeta Morariu Says:

  Categoric,modestia e apanajul oameniilor inteligenți, și ca părinți ai tăi, nu ne permitem sa punctam acest aspect,dar,asijderea ție,nu ne lasă inima să n-o exprimăm,totuși.În plus,pe măsura deșteptăciunii tale,e și harul de profesor, datorat,ca de altfel toate Darurile ce le avem,fiecare dintre noi,de la Dumnezeu. Gaj stau,nu mai departe,rezultatele BAC ’16.Suntem,iar și iar,mândrii.Te IUBIM!!!

 7. spectatoarea Says:

  Vineri seara am aflat despre blogul dumneavoastra. Sambata am fost la… Constanta. Duminica am citit tot ce ati postat. Cu pauze. Necesare. Am zambit, m-am intristat, m-am incruntat. Nu neaparat in ordinea asta.
  Ma bucur ca sunteti. Voi reciti.

 8. spectatoarea Says:

  Cu intarziere, va urez la multi ani! Sa va iasa bine ce ganditi… bine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: