O călătorie

 

*

Îmi amintesc seara cu desene de cretă, globul acela îmbujorat, lunecând…

**

Doi ochi privesc un cer în care se deschide o ușă. Faptul se-ntâmplă acum, în orașul făcut din petice, sfori și bucăți de asfalt colorate, pe care le rumegă palide vite. Pietoni adormiți în poziții absurde, guri crăcănate și gene-n pământ, iar în cerul albastru – o ușă.

Mă legăn spre casă. Am luat cu mine privirile părinților mei, strânse în ghemotoace de blană. Nasul mă poartă în urma ta, ocolind stâlpuri, departe de străzi cunoscute și moi străluciri de argint. Țâțâna scârțâie încă, adânc îngropată-n ogorul de sus.

***

Un ciob de lună, pe un cer nourat a dichis. Iepuri aprinși pe câmpul albastru țâșnind din cătarea ochilor tăi. Tu ai uitat de mult câmpul acesta de vânătoare, eu nu mai am cuvinte spre a ți-l spune. Nările tale mestecă totul pe dinăuntru, cântecul ierbii, rotundul visului meu, așteptarea, subțirimea luminii în înălțarea cuminte a ploii la nor. Focuri și umbre se sting, rând pe rând. Am rămas singuri, pe partea tăcută a lumii. Noaptea-i atât de aproape, că am putea-o prinde în gheare și am putea-o mușca.

****

Întuneric cu ochi. Bolta cerească e jos, iar restul – deasupra. Pietre fac poezii, aruncându-se-n lacuri. Departe, mereu mai aproape, un sat vietate se prăvale cu zgomot. Prin copaci și pe garduri, doar pisicile lui pot fi zise. Gust dulce de carne de fur, când tragem orbește văzduhul umed în piepturi. Pretutindeni în jur, țigle și așchii fac muzică, repezindu-se-n stele. Calea Lactee e jos, ca o gură de hrubă, iar boturile noastre o caută. De ce am păși mai departe? Pentru că fiecare pas, singur, nu ne e de ajuns.

*****

Îmi amintesc, iubire, frumusețea copiilor străzii, trecând peste lucruri banale, jumătățite…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: